1 Kasım 2012 Perşembe

GAZPAÇO


MALZEMELER

250 gr ekmek
200 ml zeytinyağı
5 gr sarımsak (2 diş-dövülmüş-)
500 gr domates
100 ml sirke
500 gr buz
100 gr  soğan (ince kıyılmış)
100 gr salatalık (küp doğranmış)
100 gr conkase domates
100 gr sivri biber
100 kruton
250 gr salatalık ( soyulmuş )
200 gr taze kırmızı biber (tatlı )
15 gr kimyon tohumu

HAZIRLANIŞI

Ekmekleri küçük parçalar halinde kesin. Zeytinyağını ve dövülmül sarımsağı bir kab da karıştırın. Ekmeklere yedirip 10 dk dinlendirin . Domatesleri 4 e bölün, salataları dilimleyin. Tatlı kırmızı biberi ekleyin. Diğer malzemeleri bu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra 10 dk dinlendirin. Kimyon tohumu ve sirkeyi karışıma ilave edip bir tel süzgeçten geçirin . Mikserde iyice çırpın , buzları ekleyin. Çorbayı soğuk olarak ince kıyılmış soğan, küp şeklinde doğranmış salatalık , domates ve yeşil biber eşliğinde kruton la süsleyerek servis yapın.. 



Dipnot : Conkase Domates : Kaynamaya alınan tenceredeki suya atılan domateslerin kabukları çatlamaya başlayınca çıkarılır. Soğuk suya koyulur. Böylece kabukları kolayca çıkarılır. Domatesler  2'ye kesilip çekirdekleri çıkarılır. Tavla zarı büyüklüğünde doğranır..

Dipnot : Kruton : Çeşitli şekillerde kesilen ekmeklerin , yağda , salamandra veya fırında kızartılması  ile yapılan garnitür. 

Afiyet Olsun :))




2 yorum:

O Güzel Yorumlarınız Benim İçin Çoook Değerli :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...