30 Ekim 2012 Salı

PORTAKAL KABUĞUNDA ÇİKOLATALI MUHALLEBİ



Merhabalar :) Bu sefer ki postum diğerlerine göre biraz daha değişik olacak.. Okulda yaptığım tariflerimi sunacağım size.. Ve bunu devam ettireceğim de . İnşallah beğenilir :)

MALZEMELER 

1 kg süt
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
100 gr margarin
4 adet yumurta 
2 paket bitter çikolata (isteğe göre sütlü çikolata da kullanılabilir)


HAZIRLANIŞI

Orta boy bir tencere de margarini eritip unu koyuyoruz , un kokusu gidene kadar kavuruyoruz . Ardından 4 bardak sütü ekleyip kıvama gelene kadar pişiriyoruz.Ocaktan indirip ½ saat mixer de çırpıyoruz. Geniş bir kap içine alarak dolapta dinlendiriyoruz. Kalan sütle çikolatayı benmari usulü eritip içine çırpılmış yumurtaları ve şekeri katıp boza kıvamına getiriyoruz .. Bu hazırladığımız karışımı dolapta dinlendirdiğimiz muhallebinin üzerinde gezdiriyoruz.. 

SERVİS AŞAMASI


Servis kişinin isteğine göre değişir.. Biz farklı olsun istedik ve 1 tane portakalın içini oyup muhallebinin bir kısmını içine koyduk . Üzerini de Antep fıstığı ve Hindistan cevizi ile süsledik.. 


AFİYET OLSUN :))

14 Ekim 2012 Pazar

PAŞAMIN DOĞUM GÜNÜ


Merhabalaar :) Bu ay doğum günlerimiz ardı ardına .. :) Hele hepsi ardı ardına olunca Allaah değmeyin benim gibi pasta manyağına hehe :) Daha önce 2 hafta içerisinde hiiç bu kadar pasta yememiştiim .. En güzeli de miniklerin doğum günleri oluyor.. 2 Miniğimizin yaşlarını kutladık bu ay :) Ve asıl önemli olan paşamın , kuzenimin doğum günü idi. Rahmetli babacığımın adını aynı zamanda soy ismini taşıyan bebeğim :) 

NAZAR DUASI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْنا""
وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُ   

  
İşte bu çirkin şey :) Pasta yemek için can atıyordu bebeğim yaa ..  



İşte yemek için can attığı pastası :) Dayısıyla beraber fotoğrafı olmadığı için birleştirme yaptık.. Annesi (halam) pastasının bu şekilde olmasını çok istiyordu ..


Pastamızın mumlarını üflerkenn :)


Hediyelerimiz açılırken.. Hediye kurdum beniim :)


Bir düzgün durmuyor şebeeek :))
Abim ve Yengem.. 
Bir coştu ondan sonraaa :)) Tutabilene aşk olsun .. Burada ''yüyü git'' diyordu :)
                                                 
Senin o çirkin olan dudağını yerim paşam :)


Fotoğraf zamanııı :))

9 Ekim 2012 Salı

MUHABBET



İyi akşamlar :) Bu ara blogumda sık vakit geçirebiliyorum.. Çok özlemiştim ama bu sefer de siz yoksunuz ve bu beni çok üzüyor :( Blogum çok sakin bu aralar.. Neyse hareketlenecek inşallah inanıyorum buna :)) Geleyim yukarıdaki şarkımızaa .. Bu ara Muhabbet'e acaip bir şekilde kafayı takmış bulunmaktayım. Almanca-Türkçe karışık dinliyorum :) Telefon hafızamda ki şarkılarımın çoğunu silmiş ve çoğuna muhabbet'in şarkılarına yer ayırmış bulunmaktayım.. 7/24 dinliyorum anlıyacağınızzz hihihi :)) Aynı zamanda Almanca şarkı dinlerken farklı bir ruha bürünüyorum nedense.. Hiç anladığım yok ama sanki anlıyormuşum gibi bir güzel dinliyorum söylüyorum falan :) Bu adamcağız benim almanca öğrenme isteğimi arttırıyor.. Şanslıyım ki yengem almanca biliyor ;) Arada almanca kelimelerle atışmak güzel oluyor, kaba bir dil sanki biraz ama ben seviyorum yaa çok hoşuma gidiyoor.. Duaa edin ablacıklarım inşallah öğrenirim :))

Sağlıcakla Kalın ♥

4 Ekim 2012 Perşembe

MUTFAK ÇALIŞMALARIM


Selaaaam Selam Selamlarr :) Ben geldiimm .. Yine uzun süredir post yazmıyorum özledim blogumu :( Çünkü artık okulum başladı ve ilk haftalar olmasına rağmen yoğun başladık.. Yemek zor işmiş :) Bu arada bundan önceki postumda hangi bölümü seçeceğimde kararsız olduğumu söylemiştim ve aşçılık bölümündeyim artıkkk Allah'ın izniyle :) Şimdilik çok mutluyum iyi ki diyorum,gerçekten çok eğlenceli ve öğretici aynı zamanda gerekli bir bölüm .. Pişman olacağımı da sanmıyorum .. Hakkımda hayırlısı neyse onu versin Rabbim diyoruuuumm ve 3 haftada mutfağımızda neler yaptıklarımızı paylaşmak istiyorumm .. :)



 Bu mutfaktaki ilk dersimiz ve ilk çalışmamız :) Doğrama şekilleri.. Zor oluyor ilk başta gerçekten çok dikkat gerekiyor ama sonradan alıştık :) Her tezgahta grupça çalışıyoruz yani 1 grup 5 kişiden oluşuyor .. 1 tezgah 1 gruba ait..


2. Çalışmamız ..
Çorbalar . Bu da Gazpaço Çorbamız.. İspanyol çorbasıdır. İlk çorbamız olduğu ve uluslararası bir çorba olduğu için hafiften sorunlar çıktı :)

İşteeeeeeeee en güzel çalışmamızzzz :)))
Meyve Salatası ..
Gerçekten bu çok güzel oldu ilk çalışmamız olmasına rağmen .. Gerçi bu kolay biraz ama olsun meyve salatası yaparken de daha çok görünüş önemli :) 


Bu da yine bir tatlı çalışmamız.. Kurabiyelerimizzz :) Bu çalışmamız da tarifi kendimiz ayarladık .. Diğer çalışmalar da hocamız veriyor normalde de böyle .


İşte bu da en son ki mutfak çalışmamız .. Yine çorba . Bu da Minestronne çorbası . Gazpaço (ispanyol) çorbamız güzel olmamıştı ama bu çorbamız çok güzel oldu çok şükür mahcup olmadık :) Bu çorbamızın servise hazır halini çekmeyi unutmuşuum :)  Tam bir vitamin deposuu harika bir çorba :) 

İşte böyle.. Gerçekten yoğun geçiyor zamanlarım . Yoğun aynı zamanda da yorucu , fakat değeceğine inanıyorumm İnşallah :) Şimdilik bu kadar bir daha ki çalışmalarımın devamı gelecek yine değerlendirmelerinizi  bekleriim ♥ :) Sevgiyle kalın ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...