MALZEMELER
250 gr ekmek
200 ml zeytinyağı
5 gr sarımsak (2 diş-dövülmüş-)
500 gr domates
100 ml sirke
500 gr buz
100 gr soğan (ince kıyılmış)
100 gr salatalık (küp doğranmış)
100 gr conkase domates
100 gr sivri biber
100 kruton
250 gr salatalık ( soyulmuş )
200 gr taze kırmızı biber (tatlı )
15 gr kimyon tohumu
HAZIRLANIŞI
Ekmekleri küçük parçalar halinde kesin. Zeytinyağını ve dövülmül sarımsağı bir kab da karıştırın. Ekmeklere yedirip 10 dk dinlendirin . Domatesleri 4 e bölün, salataları dilimleyin. Tatlı kırmızı biberi ekleyin. Diğer malzemeleri bu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra 10 dk dinlendirin. Kimyon tohumu ve sirkeyi karışıma ilave edip bir tel süzgeçten geçirin . Mikserde iyice çırpın , buzları ekleyin. Çorbayı soğuk olarak ince kıyılmış soğan, küp şeklinde doğranmış salatalık , domates ve yeşil biber eşliğinde kruton la süsleyerek servis yapın..
250 gr ekmek
200 ml zeytinyağı
5 gr sarımsak (2 diş-dövülmüş-)
500 gr domates
100 ml sirke
500 gr buz
100 gr soğan (ince kıyılmış)
100 gr salatalık (küp doğranmış)
100 gr conkase domates
100 gr sivri biber
100 kruton
250 gr salatalık ( soyulmuş )
200 gr taze kırmızı biber (tatlı )
15 gr kimyon tohumu
HAZIRLANIŞI
Ekmekleri küçük parçalar halinde kesin. Zeytinyağını ve dövülmül sarımsağı bir kab da karıştırın. Ekmeklere yedirip 10 dk dinlendirin . Domatesleri 4 e bölün, salataları dilimleyin. Tatlı kırmızı biberi ekleyin. Diğer malzemeleri bu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra 10 dk dinlendirin. Kimyon tohumu ve sirkeyi karışıma ilave edip bir tel süzgeçten geçirin . Mikserde iyice çırpın , buzları ekleyin. Çorbayı soğuk olarak ince kıyılmış soğan, küp şeklinde doğranmış salatalık , domates ve yeşil biber eşliğinde kruton la süsleyerek servis yapın..
Dipnot : Conkase Domates : Kaynamaya alınan tenceredeki suya atılan domateslerin kabukları çatlamaya başlayınca çıkarılır. Soğuk suya koyulur. Böylece kabukları kolayca çıkarılır. Domatesler 2'ye kesilip çekirdekleri çıkarılır. Tavla zarı büyüklüğünde doğranır..
Dipnot : Kruton : Çeşitli şekillerde kesilen ekmeklerin , yağda , salamandra veya fırında kızartılması ile yapılan garnitür.
Çok nefis gözüküyor canım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilMuhabbetle..
Çok teşekkür ederim ablası :) ♥
Sil