5 Kasım 2012 Pazartesi

FIRINDA SÜTLAÇ



MALZEMELER

1 lt. süt
Yarım su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı pirinç unu
Yarım paket vanilya
2 tane yumurta


YAPILIŞI

Pirinç 1 bardak su ile yıkanıp haşlanır . suyunu çekmesi beklenir ve ardından süt ve şeker eklenir. 10 dk kadar pişirilir. Kıvama geldikten sonra sütlaç ateşten alınır. biraz ılındıktan sonra vanilya eklenir. Sütlaç güvece veya ateşe dayanıklı kaselere konulur. Nişasta ve yumurta sarısı biraz su ile ezilir kaselerdeki sütlaçların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirilir. Fırın tepsisinin dibini kaplayacak şekilde su konulur. Kaselere konulan sütlaçlar tepsiye dizilip180 derecedeki  fırına verilir. Eğer üstlerinin kızarmasını istiyorsak ısı sadece üst taraftan gelmelidir. Kızaran sütlaçların üzerinin kuramaması için üzerine bir tepsi örtülür ve soğuması beklenir.

Dip not : Sade sütlaç yumurta kullanmadan yapılır. O zaman sütlaç fırınlanmaz üzerine tarçın serpilir.
Dip not : Bu tarifteki ölçüler okulda yapılan ölçülerim , isteğe göre malzemeler çoğaltılabilir ..


3 yorum:

  1. Masallah guzel gozlume...nede guzel gorunuyor.ellerine saglik tatlim.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bakan güzel gözlerini severim senin :) İltifatın içinn ayrıca teşekkür ederiim :) Sütlacımı beğendiğin için de teşşekkür ederim ablası :) Sevgiler ♥

      Sil
  2. teşekkür ederim pıtırcığımm..:)
    <3

    YanıtlaSil

O Güzel Yorumlarınız Benim İçin Çoook Değerli :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...